Kronenbourg 1664 blanc – del 4

For å sitere en karakter fra min yndlings-tegneserie Futurama: «Good news, everyone!»

Det har nå gått 3,5 uker siden vi flasket 1664 blanc, og gjett hva som har skjedd? Den smaker fantastisk! Under siste blogginlegg og smakstest var 1664 blanc kun ei uke gammel på flaske, og den hadde en (litt for) dominerende bitter og syrlig smak. Det er ikke uvanlig at smaken på flasket bryggøl enderer seg fra uke til uke, og det er ikke tvil om at 1664 blanc har endret seg til det bedre.

pizap.com14439849759991Fra første smak på en strand i Frankrike til eget brygg, og det hele ble en suksess!

Både Tor og meg selv tok med oss 1664 blanc da vi hver for oss skulle møte venner og smake på øl i helgen. Da Tor kunne melde at blancen hadde endret seg til det bedre, og at den ble tatt godt imot av hans venner på fredag, så jeg mitt snitt til å ta med meg et par flasker til en bursdag i går lørdag. Og ja, den syrlige, bitre smaken hadde dempet seg og gitt rom for mer av aprikos-sødmen jeg hadde lengtet etter. Tilbakemeldingene fra venner var at den var kjempegod, som en eksklusiv, dyr øl fra polet. DET er gøy å høre, etter først å ha tenkt at den dessverre ikke ble så lik originalen som man hadde håpet. Jeg fikk til og med kommentaren «Oi, den der ligna på 1664 blanc», fra en person som ikke visste at det var nettopp denne vi hadde forsøkt å klone. Fun, fun, fun.

pizap.com14470619591971Så hva kan jeg si? Ha tålmodighet etter ølet er tappet på flaske, plutselig smaker det fantastisk! Det vi/man derimot burde huske på, er at aprikos-smaken kan forsvinne på lengre sikt, så kanskje er smaken på topp akkurat nå, 3-4 uker etter den ble tappet.


Les mer:
Første batch

Kronenbourg 1664 blanc – del 1
Kronenbourg 1664 blanc – del 2
Kronenbourg 1664 blanc – del 3
Kronenbourg 1664 blanc – del 4

Andre batch
Ny runde med 1664 blanc – del 5
Kronenbourg 1664 blanc – del 6
Kronenbourg 1664 blanc – del 7
Ny runde med 1664 blanc – del 8

5 kommentarer om “Kronenbourg 1664 blanc – del 4

  1. Kjekt å høre at ølen utviklet seg bra!
    Har den endret karakter siden?
    Ting dere ville endret i oppskriften til neste gang?

    Liker

    1. Hei Jørgen! Blancen har holdt seg bra, og smakte fortsatt godt i jula. Nå er alt drukket opp, hehe. Snart tenkte vi å brygge en ny runde med 1664, og det er faktisk vanskelig å finne ut hva vi burde gjøre annerledes denne gangen, for vi ble rett og slett veldig fornøyde med originaloppskriften. Likevel tenker vi muligens å bruke opp mot 1kg purè (mer enn forrige gang), og eksperimentere med hvor mye aprikos/fersken vi tar med i pureen. Dette blir kun for moro, man må jo eksperimentere litt 🙂

      Liker

      1. Takk for tilbakemeldingen 🙂
        Har prøvd med på en tilnærming som minner om deres oppskrift. Skal blir spennende å smake om noen uker!

        Hører rykter om at 7 Fjell – Møllaren skal være noe i samme gate som 1664 Blanc, lanseres visst fredag i butikk (?).
        Blir spennende å prøve!
        Med 7F er det hvertfall ikke noe problem med oppskrift – de legger jo alt ut 🙂
        http://www.7fjellbryggeri.com/brewourmollaren

        Liker

      2. Fortelle gjerne hvordan resultatet ditt blir, det blir spennende. Og takk for tips om 7 Fjell ølet! Det må jeg jo bare prøve. Om den faller i smak kan jo kanskje den bli et fremtidig brygg 🙂
        – Silje

        Liker

Legg igjen en kommentar